SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203027/032 | Kadarkút Fő u. 1.

Intézmény logo

Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola

HírekKözérdekű adatokFelvételi eljárásrendKRÉTA
Széchenyi 2020

Dobbantó program

Dobbantó program

A Dobbantó program keretében a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés folyik, amelynek célja, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, 15. életévüket már betöltött fiatalokat felkészítse a szakmatanulásra. A programban mentor tanár közreműködésével minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap.

Ezt követően a tanuló tovább léphet a műhelyiskolai képzésbe, ahol 6-24 hónap alatt részszakmát tanulhat.

A programban részt vevők havonta 8000 forint összegű ösztöndíjban részesülnek.

Kik jelentkezhetnek?

A Dobbantó program keretében a alapfokú végzettséggel nem rendelkező, 15. életévüket már betöltött fiatalokat felkészítse a szakmatanulásra.

Mi a képzés jellemzője?

Fejleszti az alapkészségeket és kompetenciákat, NEM az általános iskolai tananyagot pótolja, felkészít a műhelyiskolai képzésre, a megfelelő részszakma megtalálására. MÁR 5 FŐ JELENTKEZŐ ESETÉN INDUL A DOBBANTÓ OSZTÁLY! MŰHELYISKOLA PROGRAM Aki elvégezte a Dobbantó programot, az a tanuló tovább léphet a műhelyiskolai képzésbe, ahol 6-24 hónap alatt részszakmát tanulhat. A szakmai ismeretek elsajátítása után államilag elismert alapfokú végzettséget és szakképesítést tanúsító bizonyítványt szerezhet, ami legalább egy munkakör betöltésére képesít. A programban részt vevő tanulók havonta a mindenkori minimálbér öt százalékának megfelelő összegű ösztöndíjban részesülnek majd.


Partnereink

SZC logo

Kaposvári Szakképzési Centrum


Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola

Kadarkút Fő u. 1.

Telefon: +36 82 950 566

E-mail: kszcjalics@gmail.com

OM azonosító: 203027/032


2024Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola